Verkopen

 • Hoe werkt het verkoopproces?

  U kunt uw goederen aanleveren bij de Handel en Wandel in Hulst.

 • Wat zijn de kosten van de Handel en Wandel dienstverlening?

  Allereerst is het belangrijk te weten dat Handel en Wandel haar dienstverlening no cure no pay aanbiedt. Het is daarmee zowel in uw als ons belang dat de hoogst mogelijk opbrengst voor uw kavel wordt gehaald.

  Handel en Wandel hanteert de volgende drie staffels voor haar commissieregeling:

  Eindbod*vanaf € 0 tot € 99vanaf € 100 tot € 499vanaf € 500 en hoger
  Commissie30%20%15%

  * Een eindbod is het hoogste bedrag dat op een kavel geboden is exclusief opgeld en indien van toepassing exclusief BTW. Over dat eindbod berekent Handel en Wandel haar commissie.

  Handel en Wandel zorgt dat de betalingen geïnd worden en de eindafrekening wordt opgesteld. Circa 4 weken na de afhaaldag ontvangt u van ons de commissiefactuur en de uitbetalingsspecificatie.

  Als uw kavel niet verkocht blijkt te zijn, biedt Handel en Wandel een extra service aan. We kunnen dan uw kavel een tweede maal ter veiling aanbieden met een verlaging in het openingsbedrag om alsnog een succesvolle verkoop te realiseren. Blijkt uw kavel onverhoopt na de tweede veiling niet verkocht te zijn, dan zijn er voor het onverkochte kavel geen kosten aan onze dienstverlening verbonden. Wij geven u het kavel dan retour.

 • BTW of marge kavel

  Bent u een ondernemer en wilt u goederen inbrengen waarbij u vooraftrek BTW heeft ontvangen? Dan zijn de goederen BTW goederen. Er wordt dan aan de koper 21% BTW gerekend over het eindbod van het kavel. Toch kunt u als bedrijf of ondernemer ook marge goederen verkopen. Dit zijn goederen die u zelf heeft gekocht van een particulier of goederen waarvan een particulier de BTW al heeft voldaan. Meer info over de marge regeling kunt u vinden op de site van de belastingdienst.

 • Wat voor soort goederen worden er bij ons geveild?

  Handel en Wandel veilt goederen in de meest brede zin van het woord. Vaak gaat het om bedrijfsinventaris, zoals machineparken en kantoorinventaris. Ook rijdend materieel zoals auto’s, vrachtwagens, trailers/aanhangwagens en heftrucks worden bij ons geveild. Vervolgens hebben we een grote categorie diversen. Alle aangeboden activa beoordelen we zorgvuldig.

  Er kunnen allerlei redenen zijn om overtollige activa en voorraden te veilen, denk aan:

  • U heeft een evenement georganiseerd en nu zijn er goederen over die u niet meer voor een volgend evenement gaat gebruiken;
  • U bent overgegaan tot een bedrijfsbeëindiging en de inventaris biedt u te koop aan. Wij kunnen uw verkoop uit handen nemen en de goederen internationaal aanbieden;
  • U heeft een faillissementsboedel opgekocht die u voor een hogere opbrengst snel wilt verkopen;
  • U bent importeur of fabrikant en wilt uw product aan een nieuw publiek introduceren;
  • U bent als bedrijf op zoek naar stelselmatig meer omzetvolume, minder voorraad en daarmee een versnelling in uw cashflow;
  • U bent als havenmeester op zoek naar een verkoopkanaal voor boten/jachten die de haven moeten verlaten.

  Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen? Neem vooral contact met ons op.

 • Aanleveren van goederen

  De goederen kunnen iedere werkdag aangeleverd worden bij onze vestiging Hulst. Als u uw goederen aanlevert bij Handel en Wandel worden deze geïnventariseerd en getaxeerd. Onder het kopje ‘veilingkalender’ kunt u bekijken wanneer de deadline voor het aanleveren van de goederen is voor de eerstvolgende veiling. De ingebrachte goederen zullen anoniem geveild worden, discretie staat bij ons hoog in het vaandel.

  De veiling zal daags na de inbrengdeadline online gaan. Iedere veiling staat minimaal 10 dagen open voor biedingen. Wij maken uw te verkopen goederen op de juiste wijze verkoopklaar en verzorgen de foto’s voor op de site.

  Ook organiseren wij een kijkdag, dit is de gelegenheid voor potentiële kopers om de kavels te bezichtigen. Verder verstrekken wij veilingcatalogi en de stalling voor uw goederen, in een volledig door camera’s beveiligde loods. Voor het uitleveren van de goederen organiseren wij een afhaaldag, deze vindt doorgaans één week, na het sluiten van de betreffende veiling, plaats. Uitsluitend na volledige betaling door de kopers worden de goederen uitgeleverd. De koper krijgt gelijk de factuur van ons mee. Bij buitenlandse kopers verzorgen wij de exportverklaring. Mocht het goed een voertuig betreffen, dan zorgen wij ervoor dat deze gevrijwaard is voordat de nieuwe eigenaar deze mee kan nemen.

  Is uw kavel niet verkocht, dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Wij kunnen het kavel een tweede keer aanbieden op de veiling met een verlaging in het openingsbod. Denkt u eraan uw verzekering op de hoogte te stellen van de tijdelijke opslag van de door u te veilen goederen in de loods van Handel en Wandel.